Day four

Vandaag moesten we echt een plan maken, want een aantal dingen stond op onze lijst: koffer, Borough market en Tate modern gallery.

We gingen na wederom een heerlijk ontbijt, waarbij we inmiddels ook de toast machine hadden ontdekt, op pad. Die koffer, daar moest het vandaag echt van komen. Carla kon moeilijk haar vakantiegarderobe in plastic zakken naar het volgende verblijf sjouwen. Ze zou dan te veel op een dakloze lijken en als Dame geen kans meer maken. Dus op tijd op pad, te voet, hadden we bedacht. Tja en het zal eens niet zo zijn: opnieuw kwamen we per ongeluk een geweldige plek tegen. Er bleek een markthal te zijn die al in de 14de eeuw gebouwd was: de Leadenhall market. Zo mooi. En zo leverde een saaie zoektocht naar een koffer opnieuw een prachtige beleving op. Het was nog behoorlijk vroeg, dus we hadden geen last van drukte. De kofferwinkel die we in gedachten hadden bleek te zijn verhuisd, dat viel dus een beetje tegen, maar na zo’n prachtig historische hal kon de dag al niet meer stuk.

Na het kofferavontuur wilden we gaan lunchen bij Borough market. Het was er gezellig en sfeervol, doch zeer druk. Karin heeft een mini pie gescored en Carla een cheese onion flap. Daarbij dronken we een prosecco met een siroopje erdoor. Er waren nog twee plekken op een bankje waar al een Amerikaans stel zat. We kregen de indruk dat ze het niet al te zeer naar hun zin hadden. Ze kwamen uit Florida, ze hadden het koud en ze vroegen waar de Towerbridge was,die iets verderop te zien was. Toen we de brug aanwezen leken ze niet erg onder de indruk. Het leek even leuk om andere mensen te ontmoeten, maar deze twee waren niet erg inspirerend.

Na de lunch op pad naar Tate, vlak bij ons in de buurt. Wat een groot gebouw en een grote open hal. Karin wilde naar Yayoi Kusama, maar wist eigenlijk al dat die op deze dag volgeboekt was. Maar jammergenoeg ook die van Hilma Af Klint & Piet Mondriaan. Maar voordat het een verhaal van Brigitte Kaandorp wordt die met haar zus niet naar de Acropolis ging: er was veel interessants te zien. Dus al met al een lekker cultureel middagje. Die we ‘s avonds aftopten met een heerlijke pizza op een terras aan de rand van de Thames. Oh, wacht, het echte aftoppen deden we natuurlijk in the Founders Arms!

Byebye London