Day one

Al zo lang op ons verlanglijstje maar niet eerder ten uitvoer gebracht: een reis naar Engeland.

Met de Eurostar van Rotterdam rechtstreeks naar Londen, wat een luxe! Lang van tevoren gereserveerd, vertrektijd lekker midden op de dag, laag tarief dus.

We hadden een VIP begeleiding door mevrouw Catherine Verheij van de NS Special Services. Dankzij haar persoonlijke inzet werden we op het juiste spoor gezet.

De reis verliep voorspoedig,  de trein voelde wat frisser aan dan die naar Berlijn. Er was voldoende afleiding om je niet te vervelen. Schuin achter ons zat een jong Indiaas gezinnetje,  met een √ľbervrolijke peuter,  die de hele reis onverstaanbaar babbelend het hele lijf van zijn moeder als speeltoestel gebruikte. De enige taak van de vader leek het vermanend kijken wanneer het stemgeluid van de peuter te enthousiast werd.  Het jochie luisterde meteen. 

Aangekomen op St.Pancras station konden we dankzij de goede voorbereidingen van Karin een snelle overstap maken naar de trein die ons zou brengen naar station Blackfriars, een station midden op een brug over de Thames vlakbij ons verblijf.

Hooguit 10 minuten lopen later konden wij ons inchecken bij ons Londense verblijf. We hadden gekozen voor een studenten campus dat van juni tot oktober fungeert als hotel en B&B, wat ons deed herinneren aan een plezierig verblijf in het Kolping Haus in Salzburg, eveneens een studentenverblijf.

De overeenkomst zit hem voornamelijk in de inrichting: sober en funcioneel. Anders was de uitvoering van het geheel. Waar de Oostenrijkers het Deutsche Reinheitgebot in acht nemen, is de Engelse inrichting sleets en slonzig.

Na het eten – lekkere vis en cauliflower wings, met een glaasje champagne – tijd voor een eerste wandeling. We bleken vlak aan de Thames te verblijven, met aan de overkant een schitterend verlichte St.Pauls Cathedral, met deze view zouden wij later elke avond tijdens ons verblijf in Londen afsluiten… vanuit ons stamcaf√©.