Day six

Geslapen als een roos. Wat we nog vergeten waren te vertellen, was dat we gisteren, nadat we ingecheckt waren, nog even boodschappen voor de volgende ochtend zijn gaan doen. Dat werd onze eerste kennismaking met Waitrose, een supermarkt in Holsworthy, het dichtstbijzijnde dorp met winkels.

Grappig, al die Engelse producten. We keken onze ogen uit. Uiteindelijk, met een volgeladen boodschappenkarretje aan de kassa troffen we een lovely Engelse dame aan die aan ons accent kon horen dat we uit Nederland komen. Zij kende Nederland; haar zus was getrouwd “with a very nice gentleman” en zij woonde in IJsselstein. Vlak bij Utrecht.

Op de terugweg leidde de navigatie langs een verschrikkelijk boerenpad, smal met diepe gaten. In combinatie met het spiegelbeeld rijden liep de stress behoorlijk op. Tenslotte moesten we de auto straks weer in redelijke staat terug brengen. Tot overmaat van ramp kwamen we in een dermate diepe kuil terecht, dat de onderkant van de wagen over iets heen schuurde. In mijn review aan het verhuurbedrijf zal ik de tip geven in het vervolg alleen maar Landrovers te gaan verhuren. De wijlen Queen gaf niet voor niets het goede voorbeeld.

Nog één ding over gisteren: wij waren dermate gecharmeerd van onze zanger in de pub en met ons steeds meer andere mensen die uit het restaurant kwamen en nog een afzakkertje namen, dat we overwogen ons eigen avondmaal over te slaan. Uiteindelijk toch snel naar het appartement gegaan, een bammetje met kaas naar binnen geschoven en weer terug naar het optreden. Ach, en toen bleek hij al met zijn laatste nummer bezig.Nog een toegift en toen was het stil op het terrein. Een enkeling bleef nog even nagenieten op het terras. Leuke eerste ervaring.

De echte eerste dag besloten we het rustig aan te doen. We hadden zo veel indrukken opgedaan in Londen en zo veel gelopen, dat we ff moesten uitblazen. Na het ontbijt zijn we op terreinverkenning gegaan. Phoe, best wel een aardig terrein en behoorlijk groen. Er zijn verschillende accomodaties en het hoogteverschil is opmerkelijk, wat later zal blijken typisch te zijn voor deze omgeving. Op het terrein liepen pauwen en in het aangrenzende bos liepen herten. Naast het zwembad en de sauna was de “Farmer shop” Van de dame aldaar kregen we de tip om naar Bude te gaan, a lovely place with a beach. Daar hadden we meteen zin in, een beach, lekker in het water duiken, dat komt morgen op het programma.

Na nog even op een bankje in de schaduw te hebben gezeten en te hebben genoten van de natuur om ons heen besloten we naar het zwembad te gaan. Daar kwamen we in contact met een stel dames die van oorsprong uit Nigeria kwamen en member van het geheel waren. Als je member bent levert dat enkele voordelen op, waaronder een groot badlaken wat je gratis mag lenen. In ieder geval waren de dames nu voor de derde keer n het resort en hadden het geweldig naar hun zin. En wij ook, heerlijk zo’n zwembad als het tropisch heet is. Daarna een pintje in de WBCC pub, en dan een lekker maaltje bereid door onze eigen Dame Carla Braakhekke.