Dag 1 – een ontvoering

De sleutels bij de buuf, het laatste afval in de container en karren maaar. Colmar is ons eerste doel, we doen de reis naar Italië namelijk in twee etappes. Colmar is net iets meer over de helft, dan hebben we de langste rit maar meteen gehad. De uitdaging van de dag was het vermijden van tolwegen, dachten we … Maar de elkaar tegensprekende navigatiesystemen van Google maps en die van Siegfried, onze Merc, bleek een grotere kluif. Dachten we via Anwerpen, Brussel en Luxemburg, Frankrijk binnen te komen. Onze Duitse ridder stevende recht op die Heimat. We vonden het al een beetje gek dat we Maastricht zagen, maar toen we bij Koblenz waren, wisten we het zeker, hij heeft ons ontvoerd. Nou ja, we hebben genoten van het uitzicht en de schone Duitse Serways toiletten. Alleen deze keer wilden we echt geen Currywurst onderweg. De geur van de brandende Peel zat nog een beetje in ons reukgeheugen. We hielden het bij tomaatjes, druiven en een gekookt eitje.


Ter hoogte van Strassbourg toch in Frankrijk aangekomen. Plaats van bestemming: Colmar. Onze kamer in het Ibis budget hotel doet ons denken aan Japanese style kamers, super compact, maar wel met bed (in Japan kan het ook een futon zijn, die je overdags in een kast opbergt), en enorm efficient ingericht. Voor éen nachtje helemaal prima.


Colmar zelf heeft ons aangenaam verrast, niet in de laatste plaats omdat het zo Duits aandoet. Best verwarrend dat ze Frans spreken daar. Middeleeuws, met prachtige fachwerk huizen. Kleine steegjes, allerlei poorten en pleintjes, mooie gevels. De kerk wordt gerestaureerd en op het plein rondom worden archeologische opgravingen gedaan. Over een paar jaar moet dit het vernieuwde stadshart worden.
We genieten van een welverdiend biertje en eten Colmarer choucroute. Morgenochtend weer op pad. Maar Colmar gaan we in de toekomst zeker nog eens bezoeken.