Dag 9 – Zeeziek van het zwemmen?

De dag begon veelbelovend, na ons ontbijt en koffie togen wij naar het strand. Er zaten al meer badgasten dan gisteravond, toen we als enige nog een duik namen. Karin had wel een gekke beweging met haar hoofd gemaakt bij het opstaan, maar besteedde er verder geen aandacht aan.

Toen we vrolijk het water in doken, werd ze duizelig en misselijk. Je wordt toch niet zeeziek van zwemmen in de zee?!? Toch was er iets niet in orde. Ok, misschien vergeten de cholesterol medicijnen in te nemen, even terug naar de kamer, glaasje water erbij en weet terug naar het strand.

Bij de volgende duik ging het weer mis. Dit keer samen terug naar het appartement, wat zou er aan de hand zijn. Toen schoot een dergelijke voorval jaren geleden te binnen, wat een storinkje in het evenwichtsorgaan bleek te zijn, dat heet BPPD of BPPV. Dat werd toen verholpen met een bepaalde manoeuvre. Dat hebben we even opgezocht, en verdomd, het hielp! Voor als je er ook eens last van hebt, het heet de “Epley beweging

Terwijl Car de boodschapjes deed en daarna het strand weer opzocht, kon Karin een powernap doen en daarna lekker met de verkoeling van de airco de Italiaanse televisie bestuderen. Niet zonder reden, hoor, want er kwamen berichten binnen dat het slecht ging met koningin Elizabeth. Toch nog even samen een laatste duik gedaan, en toen was het al weer tijd voor de dis. Dit keer een heerlijke Pasta Vongole gegeten bij Chez Carla.

Inmiddels is Elizabeth overleden, en zien we hoe de Italiaanse televisie daarvan verslag doet. We hebben op de oude dame geproost met een glaasje Fernet Branca.