culinaria

We zijn dol op Japans eten, en zullen het er in ons dagboek ook vaak over hebben. Daarom een aparte pagina met alle (w)etenswaardigheidjes, dan hebben we alles als een soort prutje op één hoop.

Sukiyaki

Sukiyaki : Na sushi misschien het bekendste Japanse gerecht, al was het alleen maar vanwege de Sukiyaki song. Die trouwens helemaal niet over Sukiyaki gaat. De zanger van dit wonderschone lied, Kyu Sakamoto kwam om bij een vliegtuigongeluk. Dat vliegtuigongeluk staat nog steeds te boek als de grootste waar één vliegtuig bij betrokken was. Pffff ik draaf door …..

Okonomiyaki

Okonomiyaki : we zijn er niet helemaal dol op, maar als je het dan moet eten, is Hiroshima de plek om het te eten.

Udon :  http://en.wikipedia.org/wiki/Udon
Oden (2)

Oden : http://en.wikipedia.org/wiki/Oden

Diner in Yawatahama

Ontbijt in Yawatahama

4 thoughts on “culinaria”

  1. Geweldig om jullie zo te volgen. Hebben jullie de japanse duizendknoop daarrrr ook al gespot? Met Pras en Thieu de hele vrijdagmiddag ze te lijf gegaan,banzai, maar zullie winnen nog steeds. In middels al wel zo’n 30 vierkante meter in ons bezit. Nico is begonnen aan zijn eigen straatemaker op oostvoorneshow.Wordt wel een heel eigen Nico patroon!!!
    Kijk uit naar het vervolg.
    Groeten Angela&Nico

    • Gatver! Maar als je zou willen, vast wel, ze hebben ook westerse ontbijten. Maar daar doen we niet aan, we gaan voor het leuke vooruitzicht dat we daar in Rotterdam weer voor kunnen gaan.

Comments are closed.