Dag 11 – Cultuur snuiven

Vandaag zijn we weer verhuisd. Dit keer naar hotel Villa Fontaine in Ueno Okachimachi. Nog steeds downtown Tokyo. We waren nog vroeg, maar gelukkig konden we wel de koffers vast kwijt. Okachimachi is op de Yamanotelijn éen halte verwijderd van Ueno. Langs deze stations loopt een lange straat vol eettentjes en winkeltjes: Ameyoko kortweg.

Maaltijd kiezen dan betalen

Daar werden we gelijk weer hongerig, maar het was dan ook wel lunchtijd. Dit keer een klein onooglijk zaakje in, waar je eerst bij een machine je maaltijd kiest en betaald, en vervolgens je eetticket aan de balie afgeeft.

Carla had koude soba en Karin hete currysoba

Tijd voor cultuur

Allereerst het Shitamachi museum, een museum waar men op de begane grond aan de hand van kleine huisjes een oud stukje Tokio laat zien. Op de eerste verdieping vind je onder meer veel ouderwets speelgoed. We mochten er ook mee spelen, dus waren wel een tijdje zoet.

Uenopark

Het Shitamachi museum ligt in het Uenopark. Een heerlijk groot park, met water, dierentuin en een aantal musea. Je kunt er heerlijk vertoeven en zo nu en dan is er een straatmuzikant.

Foujita in het Tokyo Metropolitan Art Museum

Foujita met zijn karakeristieke bloempotkapsel en kat

We zagen in het Tokyo Metropolitan Art Museum een interessante overzichtstentoonstelling over Tsuguharu Foujita, een Japanse schilder, die in de hoogtijdagen van de moderne kunst in Parijs woonde en werkte. Interessante man en mooi werk gezien.

 

 

 

Aisukohi

Hadden we al verteld dat we verslingerd zijn geraakt aan de aisukohi? En dat we bij Mister Donuts de verleiding niet konden weerstaan?

4 thoughts on “Dag 11 – Cultuur snuiven”

  1. Leuk hoor, om iedere dag een update van jullie reis te lezen. Volgens mij hebben jullie het heel gezellig. Lachen, die drummende xylofoonspeler met badmuts en wielrenpak! Of is dst een traditioneel Japans drumcostuum?
    Wanneer naar Takayama? Ik heb daar goede herinneringen aan. Heldere berglucht, veel tempels en prachtig geklede jonge mensen die een fotoshoot deden in een van de tempels. En heerlijke appels! Hele grote rode. Veel plezier verder! Clara

    • Hoi Clara, zaterdag vertrekken we naar Takayama, goed om te lezen dat het daar leuk is. We hebben gekozen om daarheen te gaan om nog een stukje natuur op te snuiven, veel zin.

Comments are closed.