Dag 12 – Onsen dag

We zijn zooooo relaxed. En dat in zo’n hectische miljoenenstad als Tokyo. Het begon vanochtend eigenlijk al bij gebrek aan een plan, we gingen gewoon naar buiten en bedachten dat we wel wat zouden bedenken bij het eerste station dat we zouden tegenkomen. Dat was Shin-okachimachi en het plan werd: Tokyo Cruise! Een tochtje over de Tokyose wateren. Dus eerst naar Asakusa, want dat is de opstapplaats.

Bootje varen

Tent

Bij het uitzoeken van een boottocht kozen we voor die naar Odaiba, een kunstmatig aangelegd eiland in de baai van Tokyo. Een boottocht van ruim een uur, met een interessant beeld van hoe Tokyo er vanaf het water uitziet. Wij vinden trouwens de Rotterdamse skyline wel mooier, maar qua grootte is Tokyo wel erg imponerend.

Odaiba

Odaiba is dus een kunstmatig aangelegd eiland. Ach, wat zitten we toch te zwetsen, kijk zelf maar op Wikipedia of zoiets.

Onsen bestemming gevonden

Wij vonden daar namelijk onze echte bestemming van de dag: de Oedo Onsen Monogatari! De rest van de dag hebben we heerlijk badend doorgebracht in een groot badhuis. Met nog een hele bups kwetterende Japanse vrouwen. Heerlijk relaxed, dus.

We mochten daar natuurlijk geen foto’s maken. Waar zou je trouwens je toestel moeten laten als je daar in je blootje rondloopt. Dus bij deze een impressie die we van internet hebben geplukt: klik maar op deze Viewer-website

En dan gaan wij nu lekker slapen.

5 thoughts on “Dag 12 – Onsen dag”

  1. De onsen lijkt wel een pretpark! Fijne verhalen weer. En leuk, morgen met de bus naar Takayama. Ik herinner me vooral een nostalgisch museum waar zestigers herinneringen ophaalden aan hun schooltijd en de rijstballetjes op een stokje die verkocht werden door een vriendelijke dame in een kraampje bij een brug (erg lekker trouwens). Het bezoekje aan de markt ‘s ochtends heel vroeg (een toeristische tip) was minder spectaculair dan verwacht: er waren maar een paar kramen en evenzoveel verkopers.

    • (Carla) Ja, een soort Elysium bij Bleiswijk, of Veluwse Bron, met verschillende baden, eettentjes enz. Een moderne versie van de traditionele onsen, waardoor het ook weer jonge mensen aantrekt. Leuk en lekker.

  2. Ha, ik liep erg achter, maar volgens mij ben ik weer bij. Geweldig, die filmpjes. Brengt Tokyo tot leven. Mijn favoriet: de rijstpap aan het ontbijt. Fijne laatste dagen!!!

  3. Er staat op de site van het badhuis dat je er met een tattoo niet in komt ????.
    Ziet er wel fantastisch uit! Hadden jullie ook zo’n geinig kimonootje voor de niet-blote gedeelten?

    • (Karin) Jazeker, Pras, wij hadden allebei zo’n yukata aan. Je kon uit een aantal designs kiezen. Tussen het baden door zijn we ook nog – in onze yukata en blote voeten – op het centrale restaurant plein wat gaan eten. Een soort Fontana maar dan met meer restaurants en lekker Japans eten.

Comments are closed.