Dag 7 – Terug van weggeweest

Een lekkere okaka rijstbal

Vanochtend nog een lekker ontbijtje gegeten in het Nakajima park in ons buurtje in Sapporo.

De bevoorrading van de winkels is nog niet helemaal hersteld. Maar er lagen zowaar twee soorten rijstbollen bij onze favoriete convenience store: Seven Eleven.

 

Bij Seven Eleven hadden wij trouwens ook onze vlucht contant afgerekend. Heel handig, omdat we bij het online boeken van de vlucht naar Tokyo niet met de creditcard konden betalen, was er de optie een voucher te downloaden en die dan tegen contante betaling in te wisselen bij een convenience store naar keuze. Wat een luxe!

Er waren twee opties om bij het vliegveld te komen: de bus of de trein. We kozen uiteindelijk voor de bus, die vertrok wel eerder, maar goed, je kunt maar beter op tijd zijn. Bovendien zouden we de tijd op het vliegveld benutten om de  nieuw plan te maken. Maar daar kwam het niet van.

Eenmaal bij het inchecken bood de grondstewardess ons een mogelijkheid om een vlucht eerder te nemen. Bovendien bleek de aankoop van onze nieuwe ticket compleet overbodig en kon de oude ticket gewoon omgeboekt worden. Normaal had dat niet gekund  want het was een kortingsaanbieding zonder annulering of wijzigmogelijkheden, maar in verband met de aardbeving waren ze coulant. Dus we kregen het aankoopbedrag contant weer terug en wij waren in onze nopjes.

Back in Tokyo

Katsudon

Het voelde een beetje als thuiskomen. Het is weer lekker druk  als vanouds en ook een stuk warmer als op Hokkaido.

Eerst even bij eten op Haneda Airport. Lekkere katsudon voor Karin en miso ramen voor Carla. En een heerlijke oolong hai, want we houden van thee.

Inmiddels is het avond en zitten we op de hotelkamer te bedenken wat we nu zullen gaan doen. Ons Hokkaido plan is in duigen gevallen, er moet een nieuw plan komen.

Toch een zoektocht, toch

De autotocht willen we door laten gaan, maar dan op Honshu, het deel zo grofweg tussen Narita en Sendai.  Om niet in Tokyo zelf te hoeven rijden, zijn we van plan om vanaf Narita Airport een auto te huren en de de dag voordat we weer naar Nederland vliegen daar de auto weer af te leveren.

Maar eerst: Tokyo!

Nu we er toch zijn, gaan we een kijkje nemen in de スカイツリー (su ka i tsu ri). Gewoon heel snel hardop achter elkaar zeggen, en morgen  laten we dan zien wat het is.

Oyasuminasai!

5 thoughts on “Dag 7 – Terug van weggeweest”

  1. Bioscoop? Gokje.
    Wat een spannende gerechten hebben ze in Japan. Rijstbol? Katsudon? En een slobbberontbijtje met misosoep of toch maar weer een rijstcrackertje? Ik ga toch eens in een echt Japans restaurant eten, en niet alleen maar sushi. Ik ben zo benieuwd.

  2. Wat knap Anke, dat jij comments kan leveren, die van mij gaan er niet doorheen. Maar deze misschien wel????. Meisjes, wat een vakantie! Misschien niet helemaal volgens plan maar het is nu al het beste vakantieverhaal ever! Hoop spanning, drama en wat jullie betreft een goede afloop. Benieuwd waar jullie terecht komen. Xxx

    • Nee hoor, Pras, heeft niks met beleefdheid te maken. Commentaren moeten eerst door ons goedgekeurd worden voordat ze op de website verschijnen. Alleen die van Anke schijnen er elke keer doorheen te glippen.

Comments are closed.