Dag 3 – We zijn vertrokken

‘t Begon wat moeizaam vandaag in Tokyo, we moesten een bepaalde treinlijn hebben vanaf Asakusa, maar om het juiste station te vinden was wat lastig.

Aisukohi

Niet overal zijn er roltrappen en met 28 graden in de beklemmende hitte je zware koffer de trap op te sjouwen valt niet mee. Een lieve Japanse boy zag ons zwoegen en pakte onze beide koffers op om ze voor ons naar boven te brengen. Nadat we hem in onze beste Japans hartelijk bedankten,  kwamen we erachter dat we op het verkeerde spoor zaten. Nou ja, na wat heen en weer geklim kwamen we hijgend het juiste perron op gerend. “Gaat deze trein naar Haneda airport?”, vroegen we de treinbeambte. Dat bevestigde hij en wenste ons, verontschuldigend,  veel geluk. Spits in een Tokyose trein. Iedereen heeft weleens de beelden gezien. En zo is het ook echt. En dan hadden wij ook nog 2 grote koffers en 2 rugzakken bij ons. Maar Japanners klagen niet.

Op Haneda airport

Wat eten we vandaag?

Op Haneda airport aangekomen verliep alles weer op rolletjes. We hadden lekker de tijd om aisukohi te drinken. Onze eerste van de vakantie, lekker!

Ook nog even de prachtige etensdisplays bewonderd. Als je het menu niet kunt lezen kun je het gewoon  ook aanwijzen in de etalage.
En als je nog niet toe bent aan vis bij je ontbijt, neem je gewoon een eitje bij je toast.

Japans ontbijt
Westers ontbijt

2 thoughts on “Dag 3 – We zijn vertrokken”

  1. Heel leuk om te lezen. Om de een of andere reden vind ik het er helemaal niet als eten uitzien. Is het lekker??
    Knuffel, smak smak van Anke

  2. Heel leuk ziet het eruit. Het lijkt alleen helemaal niet op eten! Het lijkt een soort speelgoedeten voor een poppenhuis.

Comments are closed.